R

H

Tussenstand

2 3
 1. Challenge 5

  Inzenden voor vrijdag 22 mei 19.30u

  Reclame spot challenge! Jullie gaan met je buurtschap een reclamespotje maken voor onze voorstelling Corso! Laat in deze spot maar eens zien waar Repel voor staat, waar het verhaal over gaat, wie jullie zijn en spelen maar bovendien waarom moeten mensen naar jullie geweldige voorstelling komen kijken!

  Gewonnen door Houtkamp
 2. Challenge 4

  Inzenden voor vrijdag 22 mei 19.30u

  De Don’t Rush Challenge!!! Jullie gaan met een ‘gewone’ outfit op een originele manier de kleur van je buurtschap laten zien (Houtkamp: groen, grijs, beige en Rozengaard: zwart en rood). Jullie gaan een filmpje maken, maar de filmpjes moeten in elkaar overlopen.

  Gewonnen door Rozengaard
 3. Challenge 3

  Inzenden voor vrijdag 1 mei 19.30u

  Hopelijk kennen jullie het liedje ‘de lascursus’ nog? Jullie mogen dit liedje weer eens gaan zingen! Je filmt jezelf tijdens het zingen. Iemand van je buurtschap plakt van iedereen stukjes van de fragmenten aan elkaar, zodat jullie uiteindelijk met z’n allen het liedje zingen. Diegene die het liedje het mooist zingt wint de derde challenge.

  Gewonnen door Houtkamp
 4. Challenge 2

  Inzenden voor vrijdag 24 april 19.30u

  Maar, hoe zien de wagens van Houtkamp en Rozengaard er eigenlijk uit? Maak een ontwerp hoe volgens jullie de wagen van jullie buurtschap eruit ziet.

  Inzending Rozengaard

  Bekijk hier de inzending van Rozengaard

  Uitleg
  Een majestueuze arend is al dagen aan het beogen naar voedsel aan de rand van de oceaan. Ineens ziet de hongerige arend in zijn ooghoek een vis uit het water springen. De arend laat geen seconde voorbijgaan en maakt een duikvlucht van vijftig meter naar beneden om bij het zeeoppervlak te komen.

  De arend boort met zijn klauwen door het wateroppervlak om zijn prooi te grijpen. Als de arend weer zijn klauwen boven het wateroppervlak haalt ziet de arend dat hij verstrikt is geraakt in een zwarte stroperige vloeistof, olie. Kan de arend zich uit deze zwarte stroperige olie vechten of zal de arend zijn leven moeten geven en verzwolgen worden door de olie?

  - Oiled door buurtschap Rozengaard

  In onze ogen is Mara de zee-arend De prooi is haar aspiratie voor het ontwerpen van een wagen De olie is Alexander en Fabian die haar zo manipuleren dat ze geen helder beeld meer heeft, hierdoor komt ze vast te zitten in deze “zee” van bedrog en emotie waar ze zich uit probeert te vechten door de duratie van het stuk

  Inzending Houtkamp

  Bekijk hier de inzending van Houtkamp

  Uitleg
  Wij hebben eens in het schetsboek van Pieter en Nick gekeken. We vonden daar twee goede ontwerpen. Een daarvan zijn olifanten die zijn op verschillende manieren uitgewerkt. De ander is een echt mooie Houtkamp wagen waar we ook erg trots op zijn. Allebei met slurf! De voorzitter, Pieter en Nick moeten nog even goed overleggen welke het wordt dit jaar!

  Wat zegt de jury (het creatief team)?

  Beide buurtschappen hebben een geweldig ontwerp weggelegd waar duidelijk over nagedacht is. De olifanten van Houtkamp zijn erg mooi uitgewerkt. Misschien zelfs té mooi? Bonuspunten voor het ontwerp rechtsonder dat een exacte uitwerking lijkt te zijn van de omschrijving van Nick en Pieter. Echter, het ontwerp van Rozengaard overstijgt onze verwachtingen. Erg knap hoe de reis van Mara gevangen is in één krachtig beeld. De beeltenis sluit naadloos aan op de thema's van de voorstelling. Het gepresenteerde ontwerp is een originele compositie met veel emotie en wat ons betreft de terechte winnaar van deze challenge.

  Gewonnen door Rozengaard
 5. Challenge 1

  Inzenden voor vrijdag 17 april 19.30u

  Maak met je buurtschap de langste zin met het woord ‘Repelsteeltjes’ erin, waarbij iedere letter een zelfgeknutselde of zelfgemaakte letter is.

  Download hier de inzending van Rozengaard!
  Download hier de inzending van Houtkamp!

  Gewonnen door Houtkamp