Groep colorblock

Regelingen voor cultuurdeelname

Financiële ondersteuning

De inschrijvingen voor het theaterseizoen 2023 / 2024 zijn geopend. We vinden het belangrijk dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om zich te ontplooien en zijn of haar (podium)talent te ontdekken en ontwikkelen. We begrijpen dat de bijkomende kosten te hoog kunnen zijn.

Er zijn in dit geval oplossingen beschikbaar. De gemeente Zundert heeft twee regelingen voor financiële ondersteuning bij cultuurdeelname: Meedoen Werkplein en Stichting Leergeld.

Meedoen Werkplein

Via Meedoen Werkplein kunnen inwoners van de gemeente Zundert via een webshop zich inschrijven voor activiteiten. Inwoners kunnen dan een bijdrage krijgen om bijvoorbeeld een abonnement te nemen op een sportclub, een cursus te volgen of naar het museum te gaan. De bijdrage is maximaal €200,- per jaar. Dit tegoed is te besteden door volwassenen of jongeren.

De Meedoen regeling is er voor inwoners van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert. Je vraagt de regeling aan via de website van het Werkplein. Als je in aanmerking komt voor de regeling dan ontvang je een tegoed waarmee je op de webwinkel van het werkplein iets kan ‘bestellen’. Het tegoed kan besteed worden via: meedoenhartvanwestbrabant.nl.

Repelsteeltjes staat ook in deze webshop. Via de webshop is het mogelijk om de inschrijfkosten voor het komende theaterseizoen vergoed te krijgen. Via deze link kom je uit bij het aanbod van Repelsteeltjes op de webshop.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld is er voor jongeren tot en met 17 jaar die mee willen doen aan binnen- of buitenschoolse activiteiten en hiervoor onvoldoende financiële middelen hebben om deel te nemen. Via de website kun je een aanvraag indienen. Op de website staan randvoorwaarden voor de aanvraag (bijvoorbeeld een netto besteedbaar inkomen dat niet hoger is dan 130% van het bijstandsniveau).

De website van Stichting Leergeld: leergeldnoordwestbrabant.nl
Meer informatie voor ouders / verzorgers: leergeldnoordwestbrabant.nl/nl/oudersverzorgers/algemene-informatie-ouders

Hulp nodig?

Mocht je ergens niet uitkomen of heb je graag meer informatie over de mogelijkheden? Laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar info@repelsteeltjes.nl. Wellicht kunnen we je een stap verder helpen of in contact brengen met de juiste persoon.

Telefoonnummer Werkplein: 076 – 750 35 00
Telefoonnummer Stichting Leergeld: 076 – 503 03 00